:: iklaneka ::

Sunday, March 16, 2008

Bina Laman Web Dengan NVU


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Saya akan memberi sedikit rebiu tentang buku saya yang bakal terbit iaitu : "Bina Laman Web Dengan NVU". Rebiu ini adalah sedikit ringkasan daripada buku tutorial tersebut. Pertama sekali buku ini akan memberi pengenalan tentang apa itu laman web secara total tetapi ringkas sedikit. Namun cukup untuk memberi gambaran kasar mengenai apa itu laman web, konsepnya, kaedah pembangunannya dan sebagainya. Selepas itu saya akan mendedahkan asas kepada pembangunan laman web iaitu Basic HTML, HTML Lanjutan dan PERMULAAN KEPADA PEMBANGUNAN LAMAN WEB YANG RINGKAS.

Kepada yang berminat untuk membina laman web yang berkonsepkan diari dan peribadi, saya akan dedahkan bagaimana corak pembangunan laman web yang menepati konsep diari dan peribadi. Namun begitu, mesti ramai dikalangan rakan-rakan pelawat yang ingin tahu bagaimana caranya nak bina laman web perniagaan??? Saya akan dedahkan kaedahnya secara perlahan-lahan, langkah demi langkah tetapi hanya untuk peringkat permulaan sahaja. Saya akan memberi mendedahkan cara membina laman web perniagaan yang yang berkonsepkan : "SATU LAMAN SATU PRODUK". Mudah jer!!! Anda tidak perlu belajar HTML dengan mendalam, menghabiskan beribu-ribu ringgit semata-mata untuk belajar bina laman web. Saya akan tunjukkan caranya secara langkah demi langkah tanpa sebarang tapisan. :-))

Tak percaya ???? Kalau tak percaya, belilah buku "BINA LAMAN WEB DENGAN NVU". Buku ini akan terbit dalam masa 7 bulan lagi, insyaAllah! Mudah jer!!! Beserta dengan buku ini saya lampirkan satu keping CD yang mengandungi perisian percuma NVU, FileZilla, 7-ZIP, GIMP, Inkscape dan banyak lagi. Hanya untuk anda !!! Jadi anda tak perlu risau tentang kos yang mungkin timbul. Apa yang anda perlu fikir adalah bila nak beli buku ni ????? Bila nak mula baca ????? Bila nak mula praktikkan ilmu ini ????? Dan bila nak tanya saya tentang buku ini ?????

Ikutilah perkembangan terbaru mengenai buku tersebut di laman blog ini setiap hari secara percuma !!!! Tak perlu bayar, anda baca saja. ILMU ITU SUKAR DICARI BAGI ORANG YANG TAK NAK BELAJAR. HEHEHE.... :-))

Sekian, wassalam.


~ Al-Farabi
myhottips@yahoo.comNo comments:

 

Hakcipta Terpelihara PANDUANOSS 2009-2012. Sebarang pertanyaan sila emailkan ke : mamn85@gmail.com