:: iklaneka ::

Saturday, April 12, 2008

SEDIKIT MENCELAH....

Saya nak mencelah sedikit sementara saya berehat selama beberapa hari. Anda perasan tak apabila setiap kali anda swap pendrive anda, terus keluar tetingkap autorun. Kadang-kadang tak keluar apa-apa. Seelok-eloknya anda dwi klik pada ikon My Computer atau buka tetingkap My Computer , selepas itu klik kanan pada ikon pendrive anda. Anda akan dapat lihat beberapa menu pilihan seperti : Scan for viruses atau Scan for virus. Sedangkan sudah ada pilihan Scan Virus with AntiVirus yang anda dah Install. Ini menandakan pendrive anda ada virus skrip Autorun.infi . Berhati-hati! Jangan terus dwi klik pada pendrive anda. Klik sekali pada ikon pendrive anda, kemudian klik butang Explore pada bahagian toolbar tetingkap My Computer anda. Kemudian klik sekali pada ikon pendrive anda di bahagian kiri pembahagi explorer tetingkap tersebut.

Masalah ini sudah lama menghantui fikiran dan kerja rakan-rakan sepejabat saya. Jadi, gunakan tips bermanfaat ini dan sebarkan kepada kawan-kawan anda. Jika anda masih tidak faham tentang apa yang saya tulis di atas, anda boleh email kepada saya (
myhottips@yahoo.com) atau tinggalkan soalan anda dengan klik pada pautan Comments di bawah ---VVV

*** Sekarang saya nak berehat, jangan kacau ya. hehehehe....

~ Al-Farabi

7 comments:

Anonymous said...

kenapa nak rehat,,,hidup kat dunia ni penuh kepenatan,,,tapi kepenatan akan diganti kebahagian diakhirat kelak ,insyallah,,,
saya rasa saudara ni sakit dalam kot,,,,khwin dah ke belum??

~ Al-Farabi said...

kahwin ke tak kahwin ke, penat tetap penat. orang kahwin penat cara kahwin. :-) orang tak kahwin penat cara tak kahwin. Jadi, tak ada bezanya. Semuanya penat jika kerja yang dibuat itu ada manfaatnya untuk Islam.

Sesetengah orang itu, dia penat akal jadi dia tak ada kerja lain melainkan berfikir, berfikir dan terus berfikir. Memang kerja mereka hanya berfikir bagaikan Homo Sapiens. Makhluk yang sentiasa berfikir.

Sesetengah orang asyik berfikir tentang duit, tentang nak beli kereta naza citra, tentang nak beli rumah, tentang nak sewakan rumah. Tapi fikir-fikir tak jadi, fikir-fikir tak jadi. Apa sebab yang boleh jadi begitu? Jawapannya mudah sahaja, cakap tak serupa bikin.

~ Nak kahwin kena bersedia, dari segenap segi, bukan main terus kahwin saja. :-) nanti jiwa dan badan yang merana.

Anonymous said...

amboi2,,pandai u berkata2,,,mengalahkan imam masjid haram,,
belum kahwin lagilah ni,,,takpalah,,carilah jodoh sebaik mungkin,,masukkan tajuk2 yang memberangsangkan lagi minda pada masa akan datang,,,
i teman setia blog u..
bye

Anonymous said...

bila nak beli naza citra?

Anonymous said...

u tanya sapa ni nak beli naza citra ,,
apa yang u maksudkan,,,
naza citra kereta ke?
i ni baru habis belajar,,
mana ada duit untuk semua tuh..merepek lah u niiiiiii
jangan kuat fikir sangat,itulah jadinya,,fikiran melayang entah kemana,,,:)

Anonymous said...

paku dulang paku serpih..
mengata orang dia yang lebih.

kura-kura dalam perahu..
pura-pura buat2 x tahu.

citra oh citra..

Anonymous said...

suka hati u lah,i rasa u ni dah salah orang kot,,
kalau u nak tahu sapa i sebenar
u see me at
link:http://mayspace.com/sofellia
ok..,,
bye,,,

 

Hakcipta Terpelihara PANDUANOSS 2009-2012. Sebarang pertanyaan sila emailkan ke : mamn85@gmail.com