:: iklaneka ::

Sunday, October 25, 2009

JDownloader – perisian downloader terbaik untuk rapidshare, megaupload, mediafire

Saya biasanya pengguna tegar IDM sejak beberapa tahun lepas, tetapi baru2 ini telah uninstall IDM kerana bosan menggunakannya. Saya kini pengguna JDownloader sepenuh masa, iaitu perisian downloader yang bagi saya agak bagus kerana memudahkan fungsi download dari file sharing seperti rapidshare, megaupload, mediafire dan lain2 hosting.

JDownloader adalah perisian yang wajib dicuba jika anda seorang pendownload tegar. Alasan mengapa saya kata perisian JDownloader ini sangat bagus;


1. Dioptimasikan untuk download dari laman file hosting
Perisian downloader lain seperti IDM, FDM, Orbit dll tidak dioptimasikan untuk download dari file hosting. Dengan JDownloader, anda hanya perlu copy link dan secara automatic JDownloader akan capture dan terus download. Tidak perlu buka link melalui browser atau taip captcha dan tunggu beberapa saat untuk download; kerana download menggunakan JDownload semuanya automatic.

Buat masa ini, saya mencuba dengan rapidshare, megaupload, mediafire, hotfile dan hasilnya agak bagus. Mungkin hosting2 lain juga disupport. Jimat masa, jimat tenaga.

2. Laju, dan support resume


Ini antara fungsi saya paling suka, download dari megaupload (free user) sangat laju dan boleh resume pula tu. Save duit tanpa beli akaun premium MU. Cuma tak boleh simultaneous download sahaja la.

3. Boleh download Youtube juga


JDownload juga boleh download Youtube, dan anda boleh pilih format apa untuk didownload seperti 3gp, mp4, mp3 dll.

4. Plugin terbina dalam
JDownload mempunyai plugin untuk integrasi dengan Firefox melalui Flashgot. Juga mempunyai plugin seperti hjsplit, jdunrar dll memudahkan anda mencantum file2 dalam banyak part serta extract file rar secara terus.

5. Percuma
JDownload adalah percuma, dan tidak memerlukan crack atau serial seperti perisian downloader lain. Fungsi menarik, laju dan percuma, sangat menarik bukan?

Download JDownloader.

No comments:

 

Hakcipta Terpelihara PANDUANOSS 2009-2012. Sebarang pertanyaan sila emailkan ke : mamn85@gmail.com